Casa Timar
OBIECTIVE TURISTICE
OBIECTIVE TURISTICE DIN IMPREJURUL BRASOVULUI
CETATEA RASNOV
Cetatea Rasnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orasului Rasnov din judetul Brasov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri pastrate pana in prezent dateaza din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificatiei din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la inceputul sec. al XIII-lea .
REZERVATIA DE URSI DE LA ZARNESTI
Infiintata in 2005, situata in padurea de pe dealul de la intrarea in orasul Zarnesti la 2 km de drumul national 73A rasnov – Zarnesti – Sibiu in zona fostei unitati militare, rezervatia de ursi de la Zarnesti cu o suprafata de 69 de hectare este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi din Romania.
BISERICA EVANGHELICA FORTIFICATA DIN HARMAN
Biserica evanghelica fortificata din Harman, comuna Harman, judetul Brasov, a fost construita in secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datata din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate este monument istoric, cod LMI BV-II-a-A-11715.
BISERICA FORTIFICATA DIN PREJMER
Biserica evanghelica fortificata din Prejmer, comuna Prejmer, judetul Brasov, a fost construita in secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datata din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate, format din biserica, incinta fortificata, cu drum de aparare, doua turnuri, doua bastioane, turn de poarta este monument istoric, cod LMI BV-II-a-A-11745.
BISERICA FORTIFICATA DIN RUPEA
Monumentul, aflat in partea nord-estica a pietei orasului, este astazi partial ascuns de cladiri contemporane. In perioada catolica, se stie ca avea hramul Sf. Iacob, insa mentiunile documentare directe mai vechi lipsesc. Judecand insa dupa vechimea cetatii si importanta locului pentru intregul scaun, biserica trebuie sa fi fost intemeiata cel putin la inceputul veacului al XIV-lea.
MASIVUL CIUCAS
Masivul Ciucas este o unitate de relief din cadrul Carpatilor de Curbura, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Este situat la est de cursurile superioare ale raurilor Teleajen si Tarlung. Se invecineaza cu Muntii Tataru si Muntii Siriu la sud-est si est, Depresiunea Intorsurii, Muntii Intorsurii la nord si Muntii Grohotis la vest.
MASIVUL POSTAVARU
Muntii Postavarul sunt o grupa muntoasa a Carpatilor de Curbura, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Cel mai inalt pisc este varful cu aceeasi denumire Varful Postavarul (numit popular „Postavaru”, fara l), avand 1799 m. In Postavaru exista 30 de trasee alpine omologate cu grade diferite de dificultate.
MASIVUL BUCEGI
Masivul Bucegi, cu o suprafata de circa 300 km2, se afla la extremitatea estica a Carpatilor Meridionali, desfasurandu-se intre Valea Prahovei la est si culoarul Branului si Valea Ialomitei la vest; cade brusc spre nord catre depresiunea Barsei si spre sud, pana la contactul cu Subcarpatii de curbura. Se intinde pe teritoriul judetelor Dambovita,Prahova si Brasov. Fiind de o mare complexitate structurala si morfologica, masivul apare ca o cetate naturala, cu incinta suspendata la 1600 – 2500 m, sprijinita de abrupturi puternice.
LACUL BALEA
Lacul Balea este un lac glaciar (format in circ glaciar) situat la o altitudine de 2040 m, in Muntii Fagaras, Judetul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m in lungime, suprafata de 46508 m2 si adancimea de 11,35 m. In anul 1932 lacul Balea si o suprafata de circa 180 ha in jurul lacului au fost declarate rezervatie stiintifica.
TRANSFAGARASAN
Transfagarasanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutiera de circulatie din Romania, care incepe in comuna Bascov, judetul Arges de langa orasul Pitesti, in directia orasuluiCurtea de Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara, cu o lungime de 151 km, traversand pe axa nord-sud Muntii Fagaras. Portiunea de la barajul Vidraru pana la Cartisoara traverseaza un teren montan la altitudini mari si a fost construita in perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.